top of page

Paul De Boelpaep Architecten is een gedreven architectuurbureau gesitueerd in Meise en reeds 34 jaar actief. Ons werk typeert zich als functioneel, verfrissend en tijdloos. Residentiele projecten van verschillende groottes en met uiteenlopende programma's zijn onze specialiteit.


Elk project start vanuit een goed gesprek. De dialoog tussen bouwheer en ontwerper is de voedingsbodem voor een vruchtbare samenwerking. Daarom staat deze voor ons centraal. Steunend op een ruime ervaring in woningbouw, appartementsbouw, interieurinrichting en industriebouw, wordt er van gedachten gewisseld over de wensen en de mogelijkheden van de bouwheer en worden er een reeks benaderingswijzen aangereikt. 


De sterkte van ons kantoor bestaat erin tot een optimaal evenwicht te komen tussen esthetiek, ruimtelijkheid en functionaliteit binnen de beperkingen die eigen zijn aan een project. De aandacht voor detaillering en verfijnde afwerking zorgen voor het tijdloos karakter. 


Na toezegging van de opdracht, wordt voor elk ontwerp een analyse gemaakt van het budget, het programma, de stedenbouwkundige voorschriften en de ruimtelijke context van het bouwterrein. Vanaf de eerste schetsen worden de wensen van de bouwheer omgezet in een plan met een doorgedreven zin voor functionaliteit zonder het sterke esthetische karakter uit het oog te verliezen. Wanneer wij ontwerpen houden wij steeds rekening met het interieur en maatwerk. Wij geven hiervan de eerste aanzet, maar dit kan ook volledig uitgewerkt worden door ons. Elk ontwerp wordt opgevat als een totaalproject, maar biedt een bouwheer perfect de mogelijkheid zaken zelf, of gespreid over een langere termijn, in te vullen naargelang zijn financiële mogelijkheden.


Na de goedkeuring van het voorontwerp met bijhorend bouwbudget, en het indienen van de omgevingsaanvraag, wordt er een grondig en volledig uitgewerkt aanbestedingsdossier opgemaakt. Deze goed voorbereide werkwijze resulteert in een correcte aannemingsprijs en weinig of geen problemen op de werf.


Stap per stap wordt u begeleid doorheen het complexe proces van materiaal keuzes, energiekeuzes, werfopvolging tot de voorlopige en definitieve oplevering van uw gebouw. Het is voor ons kantoor dan ook een doel om samen met u te streven naar de optimale en vlotte realisatie van uw project, waarbij beide partijen achteraf kunnen terugblikken op een aangename en een knappe realisatie.

MEET THE TEAM

Paul%20De%20Boelpaep_edited.jpg
Kaatje De Boelpaep.jpg

PAUL DE BOELPAEP

Architect - Bestuurder

KAATJE DE BOELPAEP

Architect - Medewerker

1983-1988: Architect, Sint-Lucas Brussel

1988: Opstart Paul De Boelpaep Architect

2003: Veiligheidscoördinator niveau B, 
Syntra West Brugge

2013-2018: Architect, KU Leuven Faculteit Architectuur Campus Sint-Lucas Brussel

2018: Medewerker Paul De Boelpaep Architect

bottom of page